Fortuna Sittard geeft drie punten weg

De eerste helft en het eerste deel van de tweede helft was er voor Fortuna Sittard geen vuiltje aan de lucht en leken de eerste drie punten van het seizoen voor het oprapen te liggen.

Met leuk – maar niet altijd effectief – aanvalsspel en zo nu en dan combinaties in de kleine ruimte probeerde de Fortuna aanval gevaar te stichten. Dat lukte, maar doelpunten vielen er niet. Daarvoor was in de 39e minuut een verkeerde terugspeelbal van een Achilles-speler nodig, die door de attent en fel spelende Lekesiz werd onderschept en uiteindelijk in een doelpunt werd omgezet. Ruststand 1-0.

Fortuna Sittard gaf de eerste helft geen kansen weg en was de baas in eigen stadion. En toen in de 50e minuut Lekesiz zijn tweede doelpunt van de avond maakte leek dat de genadeklap voor Achilles’29. Met de nadruk op leek, want de Groesbekers herpakten zich uitstekend. Thoone bracht Achilles in de 62e minuut terug in de wedstrijd en Boean maakte in de 80e minuut gelijk. Het overwicht van Fortuna Sittard was toen al verdampt. Vanaf de 89e minuut, toen Van Riel het team van Van Vossen op achterstand zette, moest Fortuna Sittard hopen op een wonder, dat niet kwam. Integendeel: Penterman scoorde in de vierde minuut van de extra tijd 2-4 voor de gasten.

Achilles Remy Queisen 2
Van Riel scoort 2-3 voor Achilles ’29 – Foto: Remy Queisen

Fortuna Sittard toonde vrijdagavond twee gezichten. Het eerste kon bevallen, het tweede allerminst. Maar wel mag worden vastgesteld dat in dit elftal weer voetbal zit.

Iets meer dan 2700 toeschouwers zagen Fortuna Sittard starten in de volgende opstelling: Ferhat Kaya, Dennis Dengering (90′ Niels Vets), Jordy ter Borgh, Roel Janssen (C) (78′ Ferry de Regt), Joeri Schroyen, Jordie Briels, Luc Mares, Youri Loen, Muhammed Mert (Bel) (80′ Gavin Vlijter), Lars Hutten en Gökhan Lekesiz (Dui). Briels, Mares en Vets liepen tegen een gele kaart aan.

Fortuna Sittard speelt op vrijdag 21 augustus uit tegen Helmond Sport. Op maandag 24 augustus komt FC Volendam naar Fortuna Sittard. Die wedstrijd begint om 20:00 uur.