Ben van Dael nu officieel hoofdtrainer Fortuna Sittard

Ben van Dael (l) en Charly Chudik
Ben van Dael (l) en Charly Chudik
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Aanstaande vrijdag speelt Fortuna Sittard met het duel tegen FC Emmen de laatste thuiswedstrijd van 2015. Op die dag debuteert Ben van Dael (50) als de nieuwe hoofdtrainer.

Zowat alle media berichtten de afgelopen dagen al dat Fortuna Sittard’s nieuwe hoofdcoach Ben van Dael heet, maar vandaag kwam officieel een einde aan Fortuna’s zoektocht naar een opvolger van hoofdtrainer Peter van Vossen, die begin oktober werd ontslagen na de 4-0 nederlaag tegen FC Oss.

Maandagochtend werd in het stadion van Fortuna Sittard door beide partijen het contract getekend. Van Dael heeft een verbintenis voor de rest van dit jaar met een optie op volgend seizoen. Tot vorige week was hij assistent-trainer bij VVV-Venlo.

Technisch Manager Charly Chudik kijkt uit naar de samenwerking met Van Dael: “Ben werd door meerdere mensen bij ons onder de aandacht gebracht. Zij waren lovend over zijn vakmanschap en werkwijze. Wij zien een parallel met Wil Boessen. Zijn aanpak was succesvol en Ben werkt op een vergelijkbare manier. Ook Ben houdt van structuur en duidelijkheid. Hij staat dan wel voor het eerst zelfstandig voor de groep, maar door zijn jarenlange ervaring als assistent in de Jupiler League en de Eredivisie en door zijn ervaring met het werken met jonge talenten zijn wij ervan overtuigd dat hij dé man is voor deze klus. Dat gecombineerd met hoe wij hem ervaren hebben als persoon leidde tot het besluit om hem een contract aan te bieden.”

Ben van Dael over deze nieuwe stap in zijn carrière: “Ik ken veel mensen binnen Fortuna. Van jongens als Roel Janssen, Ferry de Regt en Joeri Schroijen tot Chris Burhenne en Jos Klingen. Zij weten hoe ik werk. Hun verhalen hebben Charly bereikt en daar moet ik het van hebben. Ik ben nou eenmaal geen grote naam in de voetballerij. Ik denk dat ik op het juiste moment bij Fortuna instap. Dit team heeft duidelijkheid en structuur nodig en dat zijn mijn sterke punten. Het is nu aan mij om de juiste snaar te raken. Om ze te motiveren, te stimuleren en te prikkelen. Dat kan ik goed.” Over zijn keuze voor de club is Van Dael kort: “Wat veel mensen wel eens vergeten is dat Fortuna gewoon een grote club is met een prachtige historie. We gaan nu keihard aan de slag om de weg naar boven weer in te slaan.”

De trainersloopbaan van Van Dael begint in 1999 als jeugdtrainer bij VVV-Venlo. Twee jaar later wordt hij door hoofdtrainers Dusseldorp en Koster betrokken bij het eerste elftal als wedstrijdanalist. In 2007 treedt hij toe tot de technische staf van de hoofdmacht van de Venlonaren. Tussen 2007 en 2012 vervult hij tevens afwisselend de rol van trainer van Jong VVV-Venlo en Hoofd Jeugdopleiding. In zijn jaren als assistent-trainer kwam de Venlose club gedurende vijf jaar uit in de Eredivisie, werden zij eenmaal kampioen in de Jupiler League en werden de play-offs twee maal bereikt.

Cookieinstellingen