Fortuna Sittard trekt keeperstrainer aan

04 jan 2016, 17:58 Sport
fortunasittard fcporto 6
Met ingang van maandag 4 januari treed Marco Wijnen toe tot de technische staf van Fortuna Sittard. De 41-jarige Wijnen zal tot het einde van dit seizoen de keeperstrainingen voor het eerste elftal voor zijn rekening nemen.
Mathieu Feron en Pim Gubbels blijven verantwoordelijk voor de keepers van de Fortuna Sittard Academy en Jong Fortuna Sittard.
Technisch Directeur Charly Chudik over de komst van Marco Wijnen: "Marco meldde zich recent bij ons. Als club hadden we de wens om in de tweede seizoenshelft keeperstrainingen aan te bieden aan onze selectiekeepers. Met Marco en zijn ervaring kunnen we aan die wens gehoor geven. Onze financiën laten het niet toe dat hij bij ons dienst treedt. Marco zal daarom aan de slag gaan op basis van een onkostenvergoeding."
Marco Wijnen is blij met deze nieuwe uitdaging: "Het is een mooie nieuwe uitdaging die in lijn ligt met mijn ambitie. Ik krijg er namelijk energie van als ik jonge keepers klaar kan maken voor het hedendaagse profvoetbal. Daarnaast lijkt met me hartstikke mooi om met mijn kennis en werkwijze mijn steentje bij te dragen aan de frisse wind die nu door de club waait door de aanstelling van bijvoorbeeld Ben. Verder ga ik graag met Ferhat om tafel om te kijken welke doelen we kunnen stellen om hem nog beter te maken. Hij is een geweldige keeper, maar ik geloof dat hij nog een stap kan maken."
Als keeperstrainer was Wijnen gedurende bijna vier seizoenen (2011-2015) in dienst bij MVV Maastricht. Een jaar eerder verzorgde hij de keeperstrainingen voor het Jeugdplan Nederland Zuid II van de KNVB. Verder liep hij diverse stages bij clubs als KRC Genk, Lierse SK en FC Utrecht. Sinds 2008 runt de geboren Wylrenaar zijn eigen Keepers Academy. In die hoedanigheid begeleidt hij jonge talentvolle keepers bij verschillende BVO's in (met name) België en geeft hij wekelijks trainingen aan een selecte groep jonge (8-12 jaar) amateurkeepers. Als keeper was Wijnen begin jaren negentig drie jaar lang selectiekeeper bij Roda JC. Daarna stond hij onder de lat bij clubs als EHC Hoensbroek, VV Chevremont, Kerkrade-West en BSV Limburgia.