Fortuna Sittard op bezoek in Dordrecht

Na het verlies tegen FC Volendam op de vrijdag voor carnaval – de Noord-Hollanders scoorden in de laatste minuut van de wedstrijd de enige treffer van de avond – zag de selectie van Ben van Dael de viering van carnaval aan de neus voorbij gaan.

Vrijdagavond staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma: dan is FC Dordrecht de tegenstander. Thuis verloor Fortuna met coach Peter van Vossen met 5-0 van de Dordtenaren. Zo ver zal Ben van Dael het beslist niet willen laten komen.

FC Dordrecht is na een jaar Eredivisie weer terug in de Jupiler League en staat momenteel op de elfde plek.

De laatste overwinning van Fortuna Sittard in Dordrecht werd geboekt in het seizoen 2012-2013. Door een doelpunt van Ramazan Cevik in de tweede helft zette Fortuna de eerste stappen voor het behalen van de play-offs later in dat seizoen. Dit seizoen zijn de play-offs ver weg, maar de geel-groenen zullen er alles aan doen om, met dezelfde strijd en passie als tegen Helmond Sport, een overwinning uit het vuur te slepen.

Ben van Dael kan mogelijk niet beschikken over aanvoerder Roel Janssen. Die heeft de laatste dagen last gehad van de griep, of hij meespeelt is nog niet helemaal zeker. De van Roda JC gehuurde Nayib Lagouireh speelt zeker niet mee, hij herstelt nog van een lichte blessure.

Aftrap vrijdag in het Riwal Hoogwerkers Stadion om 20:00 uur.