Fortuna Sittard gaat opnieuw voor revanche

Fortuna Sittard - juli 2016
Fortuna Sittard - juli 2016
Foto: © Guus Queisen

Net als tegen Cambuur, na de verloren competitiewedstrijd tegen Jong FC Utrecht, gaat Fortuna Sittard vanavond tegen Jong PSV voor revanche, ditmaal voor het verloren bekerduel tegen de amateurs van SV Spakenburg.

De vraag is welke basiself coach Ben van Dael vanavond het veld in stuurt. “Tegen Cambuur doet deze ploeg het fantastisch en vier dagen later lijkt het nergens naar”, legt de coach uit. “Was Spakenburg een incident of niet? In elk geval moet het tegen Jong PSV anders. Misschien dat ik er één of twee vervang, of we starten met dezelfde elf.”

Over één ding is Van Dael duidelijk. Hij tolereert maandagavond niet opnieuw een wanprestatie. “Ik heb het niet over winnen of verliezen. Ik kijk naar het hele proces waarin we zitten, en of de ontwikkeling in het spel herkenbaar is. Als dat niet het geval is, dan gaan er de volgende wedstrijd tegen FC Emmen wel consequenties zijn.”

In de wedstrijd tegen Spakenburg hebben verschillende spelers lichte pijntjes opgelopen. “Als je niet scherp aan de wedstrijd begint, dan krijg je tikjes”, verklaart Van Dael. Fortunezen die in Spakenburg niet okselfris uit de strijd kwamen zijn onder andere Aziz Khalouta (schouder) en Christopher Braun (onderrug). Van Dael gaat er van uit dat zij allen normaal inzetbaar zijn. Djibril Dianessy heeft na wat kwaaltjes die hem tegen Spakenburg aan de kant hielden, de training volledig hervat. De Franse spits is nog niet honderd procent fit.

Jong PSV is momenteel de koploper in de Jupiler League. “Een goeie ploeg”, roemt Ben van Dael de Eindhovenaren. “Je weet nooit met welke formatie ze aantreden en of spelers van het eerste meedoen. Poulsen en Pasveer bijvoorbeeld, zij hebben al met Jong PSV meegedaan dit seizoen. Ook zonder eerste elftalspelers is het een sterk team. Maar wij moeten van onszelf uitgaan en niet naar anderen wijzen. Ons teamproces, dat is het belangrijkste.”

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen