Grasmat Fortuna Sittard wordt opgekalefaterd

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het veld van Fortuna Sittard in het stadion aan de Milaanstraat bood de afgelopen duels meer de indruk van een zandbak dan van een grasmat.

Met de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht voor de deur wordt in opdracht van de club nu hard gewerkt aan het verdere herstel van het hoofdveld. Daarvoor is een nieuwe partij aangetrokken, die het onderhoud van het gras onder haar hoede neemt.

De problemen met het grasveld zijn ontstaan na een foute inschatting van een vorige partij, die verantwoordelijk was voor het onderhoud.

Na een evaluatie doet de nieuwe partij er momenteel alles aan om het veld op een zo kort mogelijke termijn zo goed mogelijk te herstellen. Helaas werkten de weersomstandighedende laatste weken niet erg mee.

Als het weer het toelaat, wordt het veld aanstaande donderdag verticaal gedraind en het aanwezige zand op de mat zo goed mogelijk versleept. Omdat er geen gras en wortels meer onder het zand zitten, kleurt het veld waarschijnlijk bruiner. Zodra de weersomstandigheden gunstiger zijn, wordt nieuw gras gezaaid.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties