Fernando Gaviria sprint naar vierde etappezege in Giro

Foto: screenshot

De dertiende etappe in de Giro d’Italia 2017, een vlakke rit van Reggio Emilia naar Tortona, werd op voorhand al bestempeld als een sprintersetappe en dat pakte inderdaad zo uit.

Zoals dat zo vaak gaat in dergelijke etappes kneep er ook vandaag een groepje renners tussenuit om zo’n 30 kilometer voor de eindstreep weer te worden opgeslokt door het peloton, waarin de ploegen vervolgens hun sprinters zo goed mogelijk probeerden te positioneren voor de laatste halve kilometer.

De Colombiaan Fernando Gaviria pakte vandaag op indrukwekkende wijze zijn vierde etappezege in deze Ronde van Italië. Tom Dumoulin kwam samen met de andere klassementsrenners in dezelfde tijd binnen en dus verandert er niets in de rangschikking van het algemeen klassement. Dumouilin behoudt het roze.

De komende dagen en vooral volgende week gaat het er om spannen of Dumoulin zijn voorsprong in het algemeen klassement weet te behouden. Het initiatief ligt bij de tegenstanders. Team Sunweb zal er alles aan doen om de voorsprong van Dumoulin te verdedigen.

Zaterdag staat een 131 kilometer lange rit van Castellania naar Oropa op het programma. De etappe eindigt met een beklimming en daarmee valt een massasprint uit te sluiten. Zondag volgt een rit van 199 kilometer van Valdengo naar Bergamo, met na een vlakke aanloop twee beklimmingen en vervolgens een bijna 28 kilometer lange afdaling naar de eindstreep. Na een rustdag op maandag staan er vervolgens nog 5 Alpenetappes op het menu en op de laatste dag een tijdrit in Milaan. Zoals het er nu uitziet belooft het een spannende laatste week te worden.

Reacties