Supporters Fortuna Sittard woest op KNVB

Foto: © Rik van Mulken

Dat de KNVB bij supporters van Fortuna Sittard niet hoeft te rekenen op warme gevoelens zal niemand verbazen, gezien het aantal boetes dat de bond de club in het verleden heeft opgelegd en het aantal punten dat dit seizoen in mindering werd gebracht.

Toen de KNVB Fortuna Sittard afgelopen seizoen in september eerst drie punten in mindering bracht waren er al protesten te horen. Toen er in april nog eens zes aftrekpunten bijkwamen was wat de harde supporterskern betreft de maat vol. Voor hen alle reden voor een spandoek met de duidelijke tekst: “You can take our points, but not our pride # KNVB = maffia”. KNVB-bons Michael van Praag zag dat, was not amused, maakte er foto’s van en kaartte dit supportersprotest aan in Zeist.

Gevolg: de KNVB legt Fortuna Sittard een voorwaardelijke boete op van 2500 euro. Wanneer er binnen een jaar een vergelijkbaar incident plaatsvindt moet de club de boete betalen. Het is nog niet bekend of Fortuna Sittard tegen deze voorwaardelijke boete in beroep gaat.

De knvb doet haar naam eer aan…..

Tifosi Giallo Verde 发布于 2017年5月18日

De reacties op dit Facebookbericht laten zich raden. De KNVB laat zich in de ogen van de supporters kennen als een zielig clubje.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen