Tom Dumoulin sterk in loodzware bergrit

Foto: screenshot

De 18e etappe van de Giro d’Italia was weliswaar niet de langste, maar wat beklimmingen betreft wel een van de zwaarste etappes.

De renners koersten in de Dolomieten achtereenvolgens over de Passo Pardoi, Passo Valparola, Passo Gardena en Passo di Pinei om bergop te finishen in Ortisei.

Tom Dumoulin liet vandaag zien uit het juiste hout gesneden te zijn, want de aanvallen van de nummers 2 en 3 van het algemeen klassement, Nairo Quintana en Vincenzo Nibali, deerden hem allerminst. Hij behoudt dan ook zijn voorsprong en de roze trui. De Nederlanders Bauke Mollema en Steven Kruijswijk staan op de 7e en de 8e plaats.

De etappe werd gewonnen door Tejay van Garderen, die een vroege ontsnapping tot een goed einde bracht. Dumoulin kwam op 1 minuut en 6 seconden achter de winnaar over de streep, in gezelschap van zijn directe concurrenten.

Er zijn nu nog twee cruciale bergetappes te gaan. Vrijdag is er een 191 kilometer lange etappe met een behoorlijk pittige finish bergop. De rit van zaterdag over 190 kilometer kent eveneens een paar pittige beklimmingen. Op zondag staat tenslotte in Milaan het toetje op het programma: een tijdrit over een vlak parcours van 27,6 kilometer van Modena naar Milaan.

Cookieinstellingen