Nederlandse ijshockeybond wil af van huidige BeNe-League

Foto: © Jan Hofstede

Daags voor Hemelvaartsdag ontving de Belgische IJshockeybond van haar Nederlandse tegenhanger het bericht dat zij de samenwerking met de Belgische bond in de Belgisch-Nederlandse ijshockeycompetitie opzegt.

De reden voor die opzegging is dat de Nederlandse bond vindt dat het niet vlot met de samenwerking tussen beide bonden. Nederland wil de competitie nu zelfstandig gaan organiseren. Belgische clubs zijn welkom om daaraan mee te doen. De Belgische bond wil daar toestemming voor verlenen mits de Nederlandse bond Nederlandse clubs toestaat om aan een door de Belgische bond georganiseerde competitie deel te nemen.

Het Geleense Laco Eaters Limburg is het niet eens met de opstelling van de Nederlandse bond, omdat de clubs op twee daarvoor georganiseerde bijenkomsten hebben laten weten dat zij de BeNe-League willen voortzetten, maar dat men dan wel van het systeem met twee gelijkwaardige poules afwil en terug wil naar één poule. In de ogen van Eaters veegt de Nederlandse bond een voorstel van de clubs nu simpelweg van tafel.

“Wij doen een appèl op beide bonden om hun (soms emotionele) meningsverschillen over samenwerking ondergeschikt te maken aan de afspraak met de clubs over voortzetting van de BeNe-league in één poule. Het kan toch niet zo zijn dat de clubs de dupe zijn van een verschil in zienswijze hoe je een competitie moet runnen?” stelt Eaters op haar website.

De club roept de bonden op om het probleem professioneel op te lossen. Daarbij hoort het nakomen van afspraken.

Aanstaande dinsdag zitten beide bonden aan de tafel, later in de week is er dan weer een bijeenkomst met de clubs.

Cookieinstellingen