Verstappen finisht als vijfde in Monaco

Max Verstappen is er niet in geslaagd om een podiumplaats te pakken tijdens de Formule 1 Grand Prix van Monaco.

De bandenstrategie van Red Bull pakte voor de Limburger met een relatief vroege pitstop niet goed uit. Nadat alle coureurs hun eerste pitstop achter de rug hadden reed hij op de vijfde plaats. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo was een stuk beter af met zijn pitstop, want hij legde vervolgens beslag op de derde plek. Verstappen liet zijn frustratie over het niet kunnen vasthouden van zijn startpositie duidelijk merken via de boordradio.

De race werd gewonnen door Sebastian Vettel, die zijn van pole position gestarte teamgenoot Kimi Räikkönen tijdens diens pitstop passeerde. Daniel Ricciardo wist de derde plek vast te houden. Mercedes viel dit maal geheel buiten het podium, Valtteri Bottas werd vierde, met kort achter hem Max Verstappen als vijfde, die er vandaag overigens voor het eerst in slaagde om in Monaco de finish te halen. Zowel in 2015 als in 2016 crashte hij tijdens de race. Lewis Hamilton rukte op van de 14e naar de 7e plek.