Er was méér Limburgs sportsucces afgelopen zondag

Klimmen bij I-vy (archieffoto)
Klimmen bij I-vy (archieffoto)
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Alle ogen waren zondag gericht op Tom Dumoulin, die wielergeschiedenis schreef door de 100e editie van de Giro d’Italia op zijn naam te schrijven. Maar er was méér Limburgs sportsucces.

Limburgse sportklimmers van IVY climbing in Sittard presteerden namelijk uitstekend aan de start van het Lead Jeugd competitieseizoen. Zowel Carlijn Hukkelhoven als Nigel Armino behaalden in Arnhem de eerste plaats.

De wedstrijd was de eerste uit een serie van vier. Klimmers kwalificeren zich middels deze competitie voor het NJK op 2 december in Utrecht. Met deze puike start van het seizoen is deelname aan het NJK voor deze favorieten al zeer waarschijnlijk!

De twee klimmers hebben nog een drukke periode voor de zomervakantie. Terwijl het leadseizoen is gestart hebben zij zich beiden ook gekwalificeerd voor het NJK boulder komend weekend 3 juni in Rotterdam en het NK boulder op 8 juli in Amsterdam.

Binnen het sportklimmen bestaan 3 internationale wedstrijddisciplines; Lead, Boulder en Speed. In het Fitland gebouw op Sportzone Limburg te Sittard heeft IVY climbing als enige in de BeNeLux en Duitsland alle drie de disciplines onder een dak.

  • Lead: klimmen van routes beveiligd met touw op moeilijkheid, hoe verder in de route, hoe hoger je score.
  • Boulder: klimmen van korte routes boven een mat (max. 4 meter) op moeilijkheid.
  • Speed: klimmen op snelheid in duo’s tegen elkaar op de 15 meter internationale speedwand.

Sportklimmen is in Tokyo 2020 een van de nieuw toegelaten sporten. Klimmers strijden in de multi discipline (Lead, Boulder en Speed) voor een Olympische medaille.

Cookieinstellingen