Team Sunweb aan kop in Hammer Series

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen loste zaterdagmiddag het startschot voor het tweede onderdeel van de Hammer Series, de sprintwedstrijd. De dagwinst was voor team Trek-Segafredo.

Matthias Brändle, Boy van Poppel, Jasper Stuyven, Gregory Daniel en Giacomo Nizzolo warende het sterkste in de sprintkoers. Daarbij reden de renners 7 ronden over een parcours van 12,4 kilometer lengte in de nabijheid van Sportzone Limburg en werd bij elke doorkomst op het Tom Dumoulin Bike Park gesprint om de punten. Trek-Segafredo was daarin vandaag de sterkste. Sep Vanmarcke van de ploeg Cannondale kwam in de laatste ronde als eerste over de streep.

Stand na klimkoers en sprintkoers

1. Sunweb                       0.00
2. Sky                          0.30
3. Lotto-Soudal                 0.59
4. Nippo-Vini Fantini           1.19
5. Movistar                     1.25
6. Cannondale-Drapac            1.49
7. Orica-Scott                  2.02
8. Trek-Segafredo               2.09

Op basis van de tijdens de klimrace en de sprintrace verzamelde punten is de startvolgorde voor de achtervolgingskoers van zondag bepaald. Team Sunweb staat er het beste voor en start als eerste, op 30 seconden gevolgd door Team Sky. Het puntenverschil met Sunweb is per ploeg omgerekend naar de tijd die moet worden goedgemaakt op de ploeg van Tom Dumoulin, die vandaag en zondag zoals eerder al aangekondigd niet meer aan de wedstrijd meedaoet.

Lotto-Jumbo, QuickStep, BMC, Bahrain-Merida, Emiraten, Roompot, Israel CA en Caja Rural rijden in de groep ploegen die strijden om de plaatsen 9 tot en met 16.

Klik op de foto boven dit bericht om meer foto’s van de Hammer Series sprintwedstrijd te zien.

Cookieinstellingen