Tour de L1mbourg vanaf Ligne – Parijs is niet ver meer

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vrijdagmiddag was plein Ligne in Sittard het decor voor de live-uitzending van Tour de L1mbourg rond de 19e etappe van de Tour de France.

Sander Kleikers en vaste tafelgast ex-wielrenner Gert Jakobs bespraken de ontwikkelingen in de Tour de France. Gasten waren vandaag Milan van Wersch van Cycling Limburg en de in Lanaken woonachtige wielrenner Pieter Weening van Roompot-Nederlandse Loterij.

De gasten waren vol lof over de prestaties van Team Sunweb, dat op Watersley in Sittard een ’teamhouse’ heeft en met drie Limburgse renners, waaronder Giro-winnaar Tom Dumoulin, aan boord toch ook wel een beetje een uithangbord voor Limburg is. Team Sunweb slaagt er, mits Barguil en Matthews zondag de eindstreep in Parijs passeren, deze Tour in om zowel de groene trui (puntenklassement) als de bolletjestrui (bergklassement) mee naar huis te nemen. Sunweb boekte deze Tour vier etappezeges.

Wieleranalyticus Gert Jakobs noemde de beslissing van Tom Dumoulin om dit jaar niet deel te nemen aan de Vuelta – de Ronde van Spanje – verstandig. De Maastrichtenaar wil zich optimaal voorbereiden op het wereldkampioenschap tijdrijden. Het daarvoor in Bergen, Noorwegen, uitgezette parcours is hem op het lijf geschreven, dus hij wil vol gaan voor de wereldtitel.

Tour de L1mbourg wordt zaterdag nog uitgezonden vanuit Venray en zondag vanuit Heerlen en dan zit het er weer voor een jaartje op. De uitzending van het programma begint om 17:40 uur live op L1 TV. Herhaling om 20:40 en 22:40 uur en te op digitale tv te volgen op Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508.

Cookieinstellingen