Froome versterkt koppositie in Tour de France, Bodnar wint tijdrit

Chris Froome
Chris Froome
Foto: Gyrostat (Wikimedia, CC-BY-SA 4.0)

De twintigste en voorlaatste etappe van de Tour de France 2017, een tijdrit in Marseille over 22,5 kilometer, is vandaag gewonnen door de Pool Maciej Bodnar.

Hij was daarmee één seconde sneller dan zijn landgenoot Michael Kwiatkowski. Klassementsleider Chris Froome zette met 28 minuten en 21 seconden de derde tijd neer en vergrootte daarmee zijn voorsprong in het algemeen klassement. De daarin tot vandaag tweede staande Fransman Romain Bardet kende een slechte dag. Hij kon vandaag geen vuist maken en zakte een plaats ten faveure van de Colombiaan Rigoberto Uran. Dylan van Baarle was vandaag de snelste Nederlandse renner. Hij zette de 24e tijd neer.

Hiermee weet Chris Froome zich verzekerd van zijn vierde Tourzege. Een zege die iets minder galns heeft dan de voorgaande drie, omdat hij er ditmaal niet in slaagde om een etappe op zijn naam te schrijven. De kans dat dat zondag alsnog gebeurt is zeer klein: tijdens de 21e en laatste etappe in de Tour wardt er niet serieus gekoerst en de finale op de Champs Élysées in Parijs is doorgaans een sprintersaangelegenheid.

Beste Nederlander in het algemeen klassement is Bauke Mollema op plek 17.

Cookieinstellingen