Team Sunweb trapte ruim 175 mille aan prijzengeld bij elkaar

Foto: Team Sunweb

Team Sunweb, de werkgever van onder meer Tom Dumoulin, heeft in de Tour de France 177.790 euro aan prijzengeld verdiend.

Zonder Dumoulin maar met de Nederlanders Roy Curvers, Ramon Sinkeldam, Laurens ten Dam, Mike Teunissen en Albert Timmer in de gelederen, boekte Sunweb vier etappezeges en won Warren Barguil het bergklassement én Michael Matthews het puntenklassement. Alleen Team Sky van Tourwinnaar Chris Froome en Team Cannondale-Drapac van de als tweede geëindigde Colombiaan Rigoberto Uran haalden meer binnen.

Sky pakte alleen al 500.000 euro dankzij de eindzege van Froome en kwam op een totaal uit van 716.590 euro. De tweede plaats van de Colombiaan Urán in het eindklassement leverde Cannondale twee ton op. In totaal pakte de ploeg, waarvoor ook Dylan van Baarle uitkwam, 243.250 euro.

LottoNL-Jumbo, met ritzeges voor Dylan Groenewegen en de Sloveen Primoz Roglic, krijgt 77.250 euro overgemaakt. De ploeg staat daarmee achtste in het geldklassement. Hekkensluiter is het Franse Cofidis met een opbrengst van 19.230.

Cookieinstellingen