Gemoedelijke open dag bij Fortuna Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard hield zondag haar jaarlijkse open dag. Daar kwamen zo’n 1500 supporters van alle leeftijden op af.

Handtekeningenkaarten werden getekend, de selectie werd gepresenteerd en ook het nieuwe thuistenue – terug naar de basis: een geel shirt, groene broek en gele kousen – werden aan het publiek getoond. Op Kai Heerings na – hij was vandaag afwezig omdat zijn vrouw moest bevallen – was de 23 man sterke selectie compleet.

Na de presentatie werkte de selectie onder leiding van Sunday Oliseh een demonstratietraining af in het stadion.

De meest gestelde vraag vandaag was toch wel: blijft Perr Schuurs bij Fortuna Sittard? De talentvolle jonge centrale verdediger en jongste aanvoerder in het Nederlandse betaalde voetbal – Perr is nog maar 17 jaar oud – staat in de belangstelling van grote clubs in binnen- en buitenland. De vraag is of hij nog deze transferperiode naar een grotere club vertrekt, of dat hij nog even bij Fortuna Sittard blijft.

Fortuna Sittard
Handtekening van Perr Schuurs

Coach Sunday Oliseh gaf aan dat hij, de technische staf en de spelersgroep zich enorm verheugen op het nieuwe seizoen. Hij gaf ook aan te verwachten dat de eerste vijf wedstrijden behoorlijk moeilijk zullen zijn, “maar we zullen er alles aan doen om daar zo goed mogelijk doorheen te komen”.

Aanstaande vrijdag speelt Fortuna Sittard het eerste duel thuis tegen FC Dordrecht. Dat duel begint om 20:00 uur. In de weken daarna speelt Fortuna Sittard achtereenvolgens uit tegen Jong Ajax, thuis tegen Almere City FC, uit tegen FC Emmen en thuis tegen FC Volendam.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen