Strijd om eerste periode Jupiler League start pas op 1 september

Stadion Fortuna Sittard
Stadion Fortuna Sittard
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vrijdag 18 augustus gaat de nieuwe competitie in de Jupiler League van start, maar pas vanaf 1 september tellen de wedstrijden mee voor de eerste periodetitel.

In het verleden telden de laatste twee competitieduels in de Jupiler League niet mee in de strijd om de vierde periodetitel. Dit jaar tellen dus de eerste twee van de in totaal 38 wedstrijden niet mee voor het kampioenschap in de eerste periode. De strijd om de eerste periodetitel ontbrandt dus pas na het sluiten van de transfermarkt. De eerste twee duels tellen uiteraard wel mee in de totale ranglijst.

Dit jaar spelen vier beloftenteams mee in de Jupiler League: Ajax, AZ, PSV en FC Utrecht. Deze teams kunnen niet promoveren. Als een van hen een periodetitel wint gaat het ticket dat recht geeft op deelname aan de nacompetitie naar het best geklasseerde normale team.

Fortuna Sittard start vrijdag tegen FC Dordrecht en speelt een week later uit tegen Jong Ajax. Die twee wedstrijden tellen dus niet mee voor de eerste periodetitel. Daarna neemt Fortuna het in de strijd om de eerste periodetitel op tegen Almere City, FC Emmen (uit), FC Volendam, Jong AZ, Telstar (uit), NEC, MVV (uit), FC Eindhoven en De Graafschap (uit).

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen