Ron Schetters wint vijfde Velo Cup op wielerbaan Geleen

Foto: Wielerbaan Gelen

Dindagavond werd de laatste baanrit in de Mulleners Vastgoed Velo Cup verreden op de wielerbaan in Geleen. Deze zomercompetitie begon op 28 maart.

Frank Jöris uit Munstergeleen (Categorie 40-) won de eerste rit en kon de gele Bioracer trui aantrekken. Hij was tot 13 juni leider overall in het Velo Cup klassement. Ron Schetters uit Ubachsberg (categorie 40+) pakte de leiding en bouwde vanaf toen voorsprong op om die niet meer af te geven. Hij won samen met Kevin de Roeck de Strouken koppeltijdrit op 20 juni. Schetters reed steeds in de top 5 uitslag, een plek 2 en 3 was hem niet vreemd. Hierdoor sprokkelde hij veel punten bij elkaar en kon zijn koppositie stevig uitbreiden.

Voor de jeugd werd de Surplace Cup georganiseerd. Enkele jeugdrennertjes moesten zo lang mogelijk zonder met hun voeten aan de te grond komen op de fiets stil blijven staan. Jaida Nagy en Jarne Vannut kwamen als beste uit de bus.

Valpartij

Baancommissaris van Dijke zegt: “Door een valpartij werd de trainingswedstrijd aan het eind stilgelegd. Onder andere Daniel Bemelmans uit Landgraaf en Niels Schmetz uit Kerkrade kwamen hard ten val. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat het ze vooral flinke schaafwonden hebben opgelopen. Ik ga vandaag een boeket bloemen brengen om ze namens iedereen van de wielerbaan sterkte te wensen. Omdat er geen uitslag was heb ik de bloemen aan de supporters langs de kant gegeven. Roswitha Doleghs, de vriendin van Schetters, staat iedere keer in weer en wind haar vriend te supporteren. Ook zei kreeg dus een boeket”.

Volgende week zijn de laatste koersavonden op wielerbaan Geleen. Op donderdag 21 september worden alle prijzen uitgereikt.

» eindklassement

Cookieinstellingen