Fortuna Sittard gaat tegen Jong AZ voor achtste thuiszege op rij

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vrijdagavond speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur de thuiswedstrijd tegen Jong AZ. Beide ploegen troffen elkaar nog niet eerder.

Jong AZ werd afgelopen seizoen kampioen in de Tweede Divisie en promoveerde daardoor naar de Jupiler League. En daar doet de ploeg het eveneens prima: de Zaankanters behaalden in de eerste vijf wedstrijden van de competitie evenveel punten als Fortuna Sittard. Ook het doelsaldo is gelijk, alleen heeft Fortuna Sittard een doelpunt meer gescoord dan Jong AZ. De Alkmaarders kregen een doelpunt minder tegen dan Fortuna.

Om mee te kunnen blijven doen in de strijd om de eerste periodetitel moet Fortuna Sittard vrijdagavond zorgen voor de achtste thuiszege op rij.

Fortuna Sittard kan waarschijnlijk nog niet beschikken over Lars Hutten. De aanvallende middenvelder is nog niet speelgerechtigd omdat de vereiste papieren uit Duitsland nog niet allemaal binnen zijn. Ook Jorrit Smeets is er vrijdagavond niet bij: hij kreeg  dinsdag in het bekerduel tegen VV Noordwijk een rode kaart. Coach Sunday Oliseh  start de wedstrijd vermoedelijk met de volgende opstelling: Miguel Santos, Christopher Braun, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri, Dries Saddiki, Clint Essers, Lisandro Semedo, Djibril Dianessy, André Vidigal en Finn Stokkers.

De wedstrijd begint om 20:00 uur en staat onder leiding van Laurens Gerrets, geassisteerd door Djurre Zijlstra en Thomas Krijt. Bilal Sahiner is aangewezen als vierde official.

Afsluting Hasseltsebaan

Bezoekers van de wedstrijd die uit noordelijke richting komen moeten er rekening mee houden dat de Hasseltsebaan (N276) tussen de Dr. Nolenslaan en de Limbrichterweg in Sittard vanaf 19:00 uur wordt afgesloten voor verkeer wegens wegwerkzaamheden. De weg blijft de rest van het weekend dicht. Het verkeer wordt omgeleid en dat brengt enige vertraging met zich mee. Vertrek dus op tijd om niets van de wedstrijd te missen!

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen