Limburgse Handbaldagen dit jaar ook in Panningen

Fitlandhal City Resort Sittard
Foto: LHD2016

De dertigste editie van de Limburgse Handbal Dagen wordt gespeeld in twee sporthallen: een in de gemeente Sittard-Geleen en de andere in Panningen.

“Voor de Limburgse Handbal Dagen is het goed dat niet alleen de handballiefhebbers in Zuid-Limburg van dichtbij kunnen genieten van tophandbal, maar ook de fans uit Noord-Limburg”, licht toernooivoorzitter Ronald Snippe toe.

Pendelbus

“Daarom gaan we met Bevo HC een samenwerking aan.” Bevo zal haar poulewedstrijden spelen in Panningen en OCI-Lions werkt haar groepswedstrijden af in Sittard-Geleen.

Voorzitter Moustafa Amahouch van Bevo HC is verheugd over de samenwerking. “Het is fantastisch dat de mensen in Noord-Limburg nu gemakkelijker kunnen meegenieten van het toernooi. De beleving en bezieling in handballend Limburg wordt hiermee vergroot.”

Door de komst van deze speellocatie zullen er naast de bestaande tickets ook speciale ‘Peel&Maas-tickets’ beschikbaar komen. De organisatie bekijkt ook de mogelijkheid om op de tweede speeldag een pendelbus in te zetten voor bezoekers uit Panningen die ’s avonds in Sittard-Geleen de kruisfinales willen bijwonen. Op die manier wordt het voor de Bevo HC-fans een stuk makkelijker om de wedstrijden in Sittard-Geleen te bezoeken.

Kruisfinales terug van weggeweest

Ook de competitie-opzet gaat veranderen. Op veler verzoek zijn de kruisfinales op de tweede speeldag weer terug van weggeweest. De kruisfinales waren de afgelopen jaren niet mogelijk omdat alle wedstrijden in 1 hal plaatsvonden en er tussen de wedstrijden door niet genoeg rust kon worden gepakt door de teams. Nu er twee speelhallen beschikbaar zijn, is dit wel weer mogelijk. Snippe: “De kruisfinales waren tot enkele jaren geleden altijd opgenomen in het speelschema. Vaak waren dit de spannendste wedstrijden, dus we hopen dat de kruisfinales ook nu weer garant staan voor spektakel.”

Alle deelnemers binnenkort bekend

De Limburgse Handbaldagen worden elk jaar tussen Kerstmis en Oudjaar gehouden. Dit jaar gebeurt dat voor de dertigste keer. “Dit is een bijzondere mijlpaal. We zijn trots op de vele mooie teams die we hier in de afgelopen drie decennia hebben mogen verwelkomen. Door de drukke internationale handbalkalender is het de laatste jaren lastiger geworden om Europese topteams aan te trekken, maar voor de komende editie zijn we er wederom in geslaagd een bijzonder mooi deelnemersveld samen te stellen.”

In totaal nemen acht teams deel aan het toernooi. Vier daarvan zijn al bekend: naast Bevo HC en OCI-Lions zijn dat Club Balonmano Benidorm (Spanje) en HD Odorheiu Secuiesc (Roemenië). Welke vier andere teams teams het deelnemersveld completeren wordt binnenkort bekendgemaakt.”

De Limburgse Handbaldagen vinden plaats op 27, 28 en 29 december 2017. De kaartverkoop start medio oktober via www.lhd.nl.

Reacties