Perr Schuurs speelt volgend seizoen bij Ajax

Jeugdinternational en captain van Fortuna Sittard Perr Schuurs
Foto: Fortuna Sittard

Fortuna Sittard-talent Perr Schuurs is volgend seizoen Fortunees af. Ajax en Fortuna Sittard hebben namelijk overeenstemming bereikt over de transfer van Perr Schuurs.

De verdediger tekent in Amsterdam een contract dat per 1 januari 2018 ingaat en een looptijd heeft van viereneenhalf jaar tot en met 30 juni 2022. De jeugdinternational maakt het huidige seizoen op huurbasis af bij Fortuna Sittard.

Schuurs werd op 26 november 1999 geboren in Nieuwstadt. Het talent stond nog tot en met 30 juni 2020 onder contract bij Fortuna Sittard, waar hij ook de jeugdopleiding heeft doorlopen. “Het is een droom om bij een topclub als Ajax te mogen spelen. Er waren meerdere clubs geïnteresseerd en ik heb ook met andere clubs gesproken, maar mijn gevoel bij Ajax was meteen heel goed. Dat vind ik belangrijk”, verteld de jonge aanvoerder. “Het is geweldig dat ik het seizoen af kan maken bij Fortuna. We zijn met de huidige spelersgroep en staf met iets heel moois bezig en dat wil ik ook zo afsluiten. Hoe mooi zou het zijn om samen de play offs halen. Fortuna zit voor altijd in mijn hart. Ik kom zo vaak als mogelijk kijken volgend seizoen”.

Voorzitter Isitan Gün (Fortuna Sittard) vult aan: “Wij zijn enorm trots op de grote stappen die Perr gemaakt heeft sinds we hem afgelopen oktober zijn eerste profcontract aanboden. En natuurlijk zijn we heel blij dat hij het seizoen afmaakt bij Fortuna. Ik weet zeker dat hij voor altijd een Fortunees blijft en dat hij zowel tijdens als na zijn prachtige carrière deel uit zal maken van de Fortuna-familie.”

Directeur Spelersbeleid (Ajax) Marc Overmars: “Perr komt uit een topsportfamilie. Hij weet wat er van hem gevraagd wordt om topsport te bedrijven en om de top te kunnen halen. Dat hij op deze jonge leeftijd al aanvoerder is bij Fortuna Sittard, zegt ook iets over zijn persoonlijkheid. Wij zijn blij dat we dit grote Nederlandse talent hebben kunnen contracteren.”

Reacties

article
120253
Fortuna Sittard-talent Perr Schuurs is volgend seizoen Fortunees af. Ajax en Fortuna Sittard hebben namelijk
https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/20171207/perr-schuurs-speelt-volgend-seizoen-ajax/
2017-12-07T11:49:06+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2017/11/09232634/perr-schuurs-oranje.jpg
Ajax, Perr Schuurs
Sport