‘Hot’ Fortuna Sittard ontvangt RKC Waalwijk

Foto: © Niels van Renen - www.reflection-studio.nl

Fortuna Sittard komt de laatste tijd veelvuldig en op een leuke manier onder de aandacht in het sportnieuws van allerlei media.

Interviews met coach Sunday Oliseh in regionale en landelijke dagbladen, veel aandacht in de media en van grote clubs voor talent Perr Schuurs en sinds donderdag het nieuws dat de jongste captain in het betaalde voetbal in Nederland een contract heeft getekend bij Ajax. Om welk transferbedrag het gaat is niet bekend, maar zeker is dat de club uit Sittard-Geleen – jarenlang knokkend tegen financiële en sportieve ondergang – er financieel en sportief nu goed voorstaat. Schuurs maakt dit seizoen overigens nog af bij Fortuna Sittard.

De prestaties van het door Sunday Oliseh gecoachte team vallen in Nederland dan ook op: de ploeg bezet in de Jupiler League een fiere tweede plek op de ranglijst met goed verzorgd, attractief en doelpuntrijk voetbal.

Voor eigen publiek gaat Fortuna Sittard vanavond tegen RKC Waalwijk opnieuw voor de volle winst. De ploeg zal moeten waken voor onderschatting van de Brabantse tegenstander, want de Waalwijkers beginnen na een slechte seizoenstart steeds beter te draaien. Uit de laatste vijf wedstrijden behaalde RKC Waalwijk 10 punten.

Vermoedelijke opstelling van Fortuna Sittard: Miguel Santos, Clint Essers, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri, Jorrit Smeets, Dries Saddiki, Stefan Askovski, Djibril Dianessy, Lisandro Semedo, Finn Stokkers.

De wedstrijd begint om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kooij, geassisteerd door grensrechters Adriaans en Van Kampen en vierde official Voncken.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen