Volle kalender voor Stichting Wielerbaan Geleen

Jack Theunissen, Bernd Oldenbeuving, en Michel van Dijke
Jack Theunissen, Bernd Oldenbeuving, en Michel van Dijke
Foto: © SportEve-foto.nl

Stichting Wielerbaan Geleen is klaar voor het nieuwe jaar en heeft in 2018 weer een barstensvolle kalender.

Ook dit jaar organiseert de stichting rond de tachtig trainingskoersen en dernytrainingen. Op de piste van Glanerbrook wordt zondag 7 januari gestart met de Fietserszegening. Kapelaan Carlos Martinez zegent voor de vierde keer alle fietsers jong en oud met of zonder zijwielen in het sportpark. Aanvang 12:30 uur.

Tot en met 18 maart is iedere zondag vanaf 10:00 uur de Fidus Jeugd Cup (gratis fietstrainingen voor jeugd van 4 tot en met 15 jaar met jeugdtrainer Ad Wijnands), gevolgd door de winterklassieker Math Salden Coupe d’Hiver en de Unica Doortrappers Cup.

Vanaf dinsdag 27 maart tot 20 september is iedere dinsdag en donderdagavond baantraining. Nieuw is dat met de jeugdtrainingen in de lente en zomer wordt doorgegaan. De Mulleners Vastgoed Velo Cup (beginnend & gematigde renner) op de dinsdag en de Bioracer Glana Cup (gematigde en de snelle renner) op de donderdag.

Zondag 27 mei is het wielerevent ForYouTour ten bate van Petje Af met onder andere speciale gast Peter Winnen. Primeur is de comeback van de 24-uurs van Geleen op 23 en 24 juni. Fietsers gaan in groepen of individueel dag en nacht fietsen. Dit evenement werd in de jaren 80 in het centrum van Geleen georganiseerd.

Naast de wielerbaantrainingen organiseert de stichting ook de Rass banden & autoservice Klauter Chrono. Dit zijn tijdrittrainingen in de Limburgse heuvels.

“Ons doel is het ervaren van puur wielerplezier en in 2018 zullen we ook hier weer vol voor gaan”, zo laat baancommissaris Michiel van Dijke weten.

» Meer informatie

Cookieinstellingen