Fortuna Sittard wint oefenduel tegen Patro Eisden

Fortuna Sittard speelde zaterdagmiddag om 15:00 uur het eerste oefenduel ter voorbereiding op de hervatting van de competitie in de Jupiler League.

Op sportcomplex Suëstra werd Patro Eisden Maasland Selectie met 2-1 verslagen. De gasten uit Maasmechelen kwamen in de 7e minuut op voorsprong en wisten de 0-1 vast te houden tot 13 minuten na de rust. Toen scoorde Finn Stokkers met een kopbal de gelijkmaker. Fortuna slaagde er vervolgens niet in om het overwicht in doelpunten uit te drukken, want Patro verdedigde fel. Twee minuten voor tijd wist Lisandro Semedo de Belgische verdediging te slechten en de winnende treffer aan te tekenen.

Aanstaande dinsdag 9 januari om 20:00 uur speelt Fortuna Sittard opnieuw een oefenduel op sportcomplex Suëstra. Dan is SC Susteren de tegenstander. Op vrijdag 12 januari hervat Fortuna de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Ook die wedstrijd begint om 20:00 uur.

Fortuna Sittard startte met de volgende opstelling: Miguel Santos, Christopher Braun, Clint Essers, Perr Schuurs, Marco Ospitalieri, Dries Saddiki, Jorrit Smeets, Stefan Askovski, Djibril Dianessy, Lisandro Semedo en Finn Stokkers. In de tweede helft kregen André Vidigal, Bo Breukers, Lars Hutten en Kai Heerings speelminuten en werden Stefan Askovski, Christopher Braun, Bo Breukers en Djibril Dianessy naar de kant gehaald.