Nederland plaatst zich voor playoffs eindronde WK-handbal

Foto: Armin Kuebelbeck [CC-BY-SA-3.0] via Wikimedia Commons

Het Nederlands handbalteam heeft zondagmiddag in Sittard de laatste en beslissende wedstrijd in de WK-kwalificatiegroep tegen België met 33-30 gewonnen.

Om de volgende stap op weg naar kwalificatie voor het WK, dat in 2019 wordt gehouden in Duitsland en Denemarken, te kunnen zetten moest Nederland de groepscompetitie met België, Griekenland en Turkije als winnaar afsluiten. Datzelfde gold voor België, dat na 5 wedstrijden 1 puntje minder had dan Nederland.

In de beginfase van de wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op, daarna liep Nederland in de eerste helft uit naar 11-6. Bij rust waren de Belgen teruggekomen tot 17-14.

In de tweede helft werd het spel een stuk harder en verkleinden de Belgen hun achterstand verder. Tegen het einde van de wedstrijd voorkwam Jasper Adams met twee treffers dat het voor Nederland nog een spannend slot zou worden.

Door deze zege mag Nederland in juni deelnemen aan de play-offs. Daarin wordt bepaald welke landen zich definitief voor het WK gaan plaatsen.

Kort na afloop van het duel werd bekend dat de Belgische bondscoach Yerime Sylla en assistent-bondscoach Michel Kranzen hun functie neerleggen. De ‘Red Wolves’, zoals de Belgen hun nationale handbalteam ook wel noemen, moeten op zoek naar een nieuwe bondscoach en assistent.

Cookieinstellingen