Vanavond Limburgse voetbalderby in Sittard

Foto: © Rik van Mulken

Om 20:00 uur gaat vanavond dé derby van het zuiden van start: Fortuna Sittard treft dan MVV Maastricht in het eigen stadion aan de Milaanstraat in Sittard.

De KNVB heeft het speelveld zondag al goedgekeurd.

Vanwege de verwachte drukte wordt iedereen gevraagd ruim op tijd naar het stadion te komen. Wie al een ticket had aangeschaft voor het het duel dat eingenlijk afgelopen vrijdag gespeeld had moeten worden, maar dat werd afgelast vanwege de conditie van het veld, kan met dat ticket vanavond gewoon naar binnen. Wie al een ticket heeft aangeschaft maar vanavond verhinderd is krijgt zijn geld niet terug. “Helaas is het niet mogelijk om uw geld terug te krijgen voor de aangeschafte tickets. Onze excuses voor het ongemak”, zo meldt de clubwebsite.

Verder zijn de stadionkassa’s vanavond vanaf 18:15 uur open en gaan de poorten van het stadion om 18:30 uur open.

Verkeersplan

Op het moment dat het verkeer vastloopt op de Lissabonlaan wordt de toegang vanaf de Bergerweg afgesloten en wordt het verkeer met de hulp van verkeersregelaars omgeleid via Sabic. Mensen die vanuit het centrum van Sittard komen wordt aangeraden om meteen de route via Sabic te kiezen.

Opstelling

Bij Fortuna ontbreken de geschorste Dries Saddiki en de geblesseerde Gavin Vlijter. Coach Claudio Braga en assistent Kevin Hofland sturen naar verwachting de volgende spelers het veld op: Aykut Özer, Clint Essers, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri, Jorrit Smeets, Lazar Kojic, Todd Cantwell, Lisandro Semedo, Finn Stokkers en André Vidigal.

Het duel staat onder leiding vsn scheidsrechter Higler, met assistentie van grensrechters Bexkens en De Nas en vierde official Gerrets.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen