Tiende Coupe d’Hiver wintercompetitie gewonnen door Roy Glaesmaekers

Zondag 11 maart werd de laatste baanrit gefietst in de wintercompetitie Math Salden Coupe d’Hiver 2017-2018 op Wielerbaan Geleen.

Mark Steins uit Linne won deze rit en Roy Glaesmaekers werd overall-winnaar van deze wintercompetitie.

Op zondag 1 oktober 2017 werd gestart met een ploegentijdrit. In totaal is er negentien keer op de zondagochtend gefietst. In 2017 was er ook midden in de nacht een Wintertijd Challenge en op 30 december de Klauter Chrono op de Fromberg. Op de eerste dag van het nieuwe jaar was er na de Fietserszegening de Nieuwjaarskoers. De koudste en heroïsche rit was die op zondagochtend 25 februari toen het drie graden vroor. In totaal is er rond de 700 km in weer en wind gefietst.

“Nadat jarenlang Lyon Ohlenforst de Coupe d’Hiver won is het ook leuk dat een ander hem een keer wint” aldus Van Dijke. Kevin de Roeck uit ’s Gravenwezelt België wint voor de tweede keer de Coupe d’Hiver in de categorie 40-. Jarne Vannut uit Maasmechelen wint bij de Jeugd.

Volgende week zondag 18 maart is voorafgaand aan de start van de Jan Krekels Olympia Race de prijsuitreiking en wordt de champagne ontkurkt. Medailles en originele bekers uit de jaren 80 van de vorige eeuw worden uitgereikt door voormalig Coupe d’Hiver winnaar in 1982 Tonny Strouken. Het is de laatste zondag dat er gefietst wordt op de piste van Glanerbrook. Op dinsdag 27 maart start de zomercompetitie Velo Cup en op donderdag 29 maart de Glana Cup.

Uitslagen

Mannen 40- 
1. Mark Steins 
2. Luuk Muggleton 
3. Frank Joris 
4. Robbin Van de Geer 
5. Tom Lenaertz 

Mannen 40+ 
1. Roy Glaesmaekers 
2. Mathias Roberts 
3. Jo Hanssen 
4. Guido Darding 

Vrouwen
1. Iris Timmermans 
2. Anna en Tessa Witteveen 

Jeugd 
1. Dirk Darding 
2. Jeunke Timmermans 
3. Jarne Vannut 

GripGrab Prestatieprijzen 
Anna en Tessa Witteveen en Lex Habraken
Cookieinstellingen