Achilles Bocholt verslaat OCI-Lions en prolongeert titel in BeNeLeague

OCI-Lions verloor zondagmiddag voor het derde jaar op rij de finale van de BeNeLegue handbalcompetitie.

De eerste jaargang van deze Nederlands-Belgische competitie (2014-2015) won OCI-Lions de finale van Targos Bevo uit Panningen met 27-25. De twee daaropvolgende finales verloor Lions allebei met één doelpunt verschil van Belgische tegenstanders. Twee jaar geleden was Initia Hasselt net te stek (35-34), vorig jaar ging Achilles Bocholt met de titel strijken (38-37).

Datzelfde Achilles Bocholt was vanmiddag in Den Bosch de tegenstander van het team van Mark Schmetz, dat zich gisteren ten koste van Initia Hasselt wist te plaatsen voor de finale. De Belgen waren de hele wedstrijd de iets betere ploeg. Bij rust was de stand 18-16, in de tweede helft handhaafden de Belgen hun voorsprong. Eindstand 34-31.

Eerder vandaag legde Fiqas/Aalsmeer beslag op het brons door in de kleine finale met 31-28 te winnen van Initia Hasselt.