OCI-Lions wint eerst wedstrijd in play-offs van Fiqas/Aalsmeer

Foto: OCI-Lions

Zaterdagavond speelde OCI-Lions in de Bloemhof in Aalsmeer tegen Fiqas de eerste wedstrijd van de play-offs om het Nederlandse landskampioenschap.

Fiqas won afgelopen zondag de troostfinale van de BeNeLeague tegen Initia/Hasselt. OCI-Lions verloor voor het tweede jaar op rij de finale van Achilles Bocholt . De vraag was dan ook hoe het team van coach Mark Schmetz deze domper had verwerkt.

Het publiek zag een boeiende eerste helft, waarin OCI-Lions bij rust met 15 tegen 14 leidde. De spanning hield ook in de tweede helft aan. Met nog 6 minuten op de klok was de stand 26 gelijk. In de slotminuten was OCI-Lions het trefzekerst. De eindstand kwam uit op 27-29. Daarmee pakt OCI-Lions de eerste zege in de serie van 6 play-offwedstrijden.

Volgende week zaterdag 31 maart speelt OCI-Lions uit tegen Kras/Volendam. Daarna volgen er drie thuiswedstrijden tegen achtereenvolgens Bevo (14 april), Aalsmeer (21 april) en Volendam (28 april). Op 5 mei speelt OCI-Lions de laatste play-offwedstrijd tegen Bevo HC uit Panningen.

Aanstaande woensdag 28 maart is OCI-Lions opnieuw in Aalsmeer. Dan speelt de regerend bekerkampioen tegen Fiqas 3, dat zich verrassend wist te plaatsen voor de kwartfinale van de bekerstrijd.

Cookieinstellingen