Jong Ajax nieuwe koploper in Jupiler League

Foto: © Rik van Mulken

Jong Ajax heeft vanavond voor de tweede keer thuis van N.E.C. Nijmegen gewonnen. Tien dagen geleden won Jong Ajax met 2-0, vanavond werd het 1-0.

Het duel tussen de twee kampioenskandidaten moest op last van de KNVB worden overgespeeld omdat de Amsterdammers ten gevolge van een fout van de bond een speler hadden opgesteld die geschorst had moeten zijn.

Jong Ajax kwam in de 24e minuut op voorsprong door een doelpunt van Johnsen. De wedstrijd werd bezocht door 1829 toeschouwers. Die zagen scheidsrechter Van de Graaf zeven keer geel trekken, drie keer voor Jong Ajax en vier keer voor N.E.C. Nijmegen.

Door deze overwinning heeft Jong Ajax de koppositie overgenomen van Fortuna Sittard, dat nu 1 punt achterstand heeft op de Amsterdammers en twee punten voorsprong heeft op N.E.C. Nijmegen. Daarmee heeft het elftal van het coachend duo Braga/Hofland de kansen op promotie volledig in eigen hand. Wanneer Fortuna Sittard de komende twee wedstrijden wint keert de club, die sinds het seizoen 2002/2003 Jupiler League speelt, terug in de eredivisie.

Resterende programma top-3 Jupiler League

Vrijdag 20 april 20:00 uur

Jong FC Utrecht – Fortuna Sittard
N.E.C. Nijmegen – Jong AZ
FC Volendam – Jong Ajax

Zaterdag 28 april 19:45 uur

Fortuna Sittard – Jong PSV
FC Dordrecht – N.E.C. Nijmegen
Jong Ajax – MVV Maastricht

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen