Junior wielrenster Jewel Paumen zamelt geld in voor het goede doel

Chantal Blaak (l.) en Jewel Paumen
Foto: Michel van Dijke

De 16-jarige Jewel Paumen is allereerst fanatiek wielrenster. En tegen wil en dank doet ze ook nog eens mee aan de verkiezing Miss Teen of Limburg.

Tegen wil en dank, omdat Jewel helemaal niet van plan was om aan deze ‘beauty contest’ mee te doen. Dat ze dat toch doet is te danken aan haar oudere zus Whitney, die haar zonder Jewels medeweten had ingeschreven. En dus toog het wielertalent – ze rijdt bij de 1e jaars junioren dames en zit in de selectie van het RTC (Regionaal Trainings Centrum) – na terugkomst van een trainingsstage in Spanje ‘voor de lol’ en zonder verwachtingen naar kasteel Erenstein om mee te doen aan de castingdag. En – u raadt het al – daar werd ze ‘zomaar’ aangewezen voor de finaleronde.

En als een sportvrouw eenmaal in een finale zit, dan is de grap ervan af en wordt het ├ęcht serieus. “Nu ik in de finale zit is het eigenlijk geen grap meer, maar wil ik laten zien dat beauty samen kan met topsport. Het gaat natuurlijk niet alleen om schoonheid, je leert ook veel dingen tijdens deze ervaring. Wat ik dan ook het belangrijkste vind is dat je er zelfvertrouwen van krijgt. Verder moeten we ons inzetten voor de Linda Foundation. Die steunt gezinnen in Nederland die niet veel te besteden hebben en die ook weleens leuke momenten willen beleven,” zegt Jewel.

Helemaal in lijn met haar sportieve ambities bedacht ze een actie om de Linda Foundation te steunen. Jewel: “Om geld in te zamelen organiseer ik samen met Michel van Dijke (baancommissaris van wielerbaan Geleen) een wedstrijd op de wielerbaan van Laco Glanerbrook. De wedstrijd wordt verreden op dinsdagavond 17 april en begint om 19:15 uur. Jong en oud kunnen eraan deelnemen. De opbrengst van de wedstrijd gaat in zijn geheel naar de Linda Foundation van Linda de Mol.”

Op de avond van de wedstrijd wordt tevens de regenboogtrui van wereldkampioene Chantal Blaak geveild. De renster van het Boels-Dolmans Cycling Team won zondag de vrouweneditie van de Amstel Gold Race 2018. Op het shirt staan de handtekeningen van Chantal Blaak en Amelie Dideriksen. Verder wordt er ook een Lotto-shirt met de handtekeningen Van Puck Moonen, Kelly van der Steen en Demi de Jong geveild.

Bieden kan al via [email protected].

Reacties

article
130502
De 16-jarige Jewel Paumen is allereerst fanatiek wielrenster. En tegen wil en dank doet ze
https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/20180416/junior-wielrenster-jewel-paumen-zamelt-geld-in-voor-het-goede-doel/
2018-04-16T10:00:42+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/04/15211646/chantal-blaak-en-jewel-poumen.jpg
inzamelingsactie, Jewel Paumen
Sport