Stel nou eens dat… wanneer is dan het feest?

Foto: www.fm-images.com

Het is voorlopig nog allemaal puur theoretisch, maar stel nou dat het gewoon gebeurt en Fortuna Sittard de kans op directe promotie naar de eredivisie omzet in realiteit…

Dan is er natuurlijk alle reden om een feestje te vieren. De datum waarop dat dan zou kunnen gebeuren is al bekend: dat wordt maandag 30 april. Plaats van handeling na een dan ongetwijfeld glorieuze intocht door de stad: de Markt in Sittard.

Waarom niet op zondag 29 april? Die datum is al bezet. Het is die dag koopzondag en dan wordt door het Centrummanagement een groot Fashion-event in de Sittardse binnenstad gehouden, met diverse modeshows en andere activiteiten. Dat gaat natuurlijk moeilijk samen met een eventuele grote huldiging van een promovendus.

Het laatste promotiefeest dat Fortuna Sittard en fans konden vieren is alweer 23 jaar geleden. Fortuna Sittard pakte in 1995 tegen Velsen de kampioensschaal van de eerste divisie. Na 7 seizoenen eredivisie degradeerde de club echter weer om vervolgens 15 jaar lang onderin de eerste divisie/Jupiler League te knokken tegen de totale ondergang. De patiënt was een aantal keren op sterven na dood, maar overleefde mede dankzij een fanatieke en hondstrouwe supportersschare de ene crisis na de andere. Afgelopen seizoen kenterde het tij met de komst van Isitan Gün als nieuwe clubeigenaar. Het herstel zette door en dit seizoen veranderde de club van het voor de buitenwacht lelijkste eendje van de Jupiler League zomaar in een serieuze promotiekandidaat.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen