Duizenden waren getuige van publiekshuldiging van Fortuna Sittard

Het afgelopen zaterdag naar de eredivisie gepromoveerde Fortuna Sittard werd maandagavond door duizenden fans gehuldigd op de Markt in Sittard.

Het elftal werd voorafgaand aan de huldiging ontvangen op het stadhuis in Sittard, waar clubvoorzitter Isitan Gün het Gouden Boek van Sittard-Geleen tekende. Daarna toog het uitgelaten gezelschap per open bus vanaf het station naar de Markt.

Daar hadden zich ondanks de kille, harde en vlagerige wind en regen naar schatting zo’n 6000 mensen verzameld om het succesvolle team van coach Claudio Braga en Kevin Hofland toe te juichen. En dat ging uiteraard gepaard met luid gezang, gespring, vuurwerk, fakkels en heel veel gele en groene rook. Het leek er soms op dat de huldiging letterlijk de mist in ging.

Fortuna Sittard mocht tevens de bronzen stier in ontvangst nemen voor het behalen van de titel van de vierde periode. Het team had er ook al een voor het winnen van de tweede periode. En er waren natuurlijk toespraken. Assistent-coach Kevin Hofland stond stil bij al die mensen die de club een warm hart toedroegen en voor de club actief waren, maar die niet meer onder ons zijn. Hij vroeg geen minuut stilte, maar een minuut applaus om hen te gedenken. Ook burgemeester Sjraar Cox feliciteerde de club, maar tijdens zijn korte toespraak was het boegeroep niet van de lucht. Veel supporters vinden dat het gemeentebestuur van Sittard-Geleen in de jaren dat het de BVO (Betaald Voetbal Organisatie) niet bepaald voor de wind ging de club veel te weinig heeft gesteund.

Clubeigenaar Isitan Gün, de Turkse ondernemer en voetballiefhebber die de club in 2016 te hulp schoot om er weer iets moois van te maken, werd uiteraard bedankt met een warm applaus.

En de veelgeprezen Perr Schuurs, de jonge aanvoerder die volgend jaar bij Ajax speelt? Die is en blijft gewoon een Fortunees. “Fortuna zit voor altijd in mijn hart!”

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

gallery
131639
Het afgelopen zaterdag naar de eredivisie gepromoveerde Fortuna Sittard werd maandagavond door duizenden fans gehuldigd
https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/20180430/duizenden-waren-getuige-van-publiekshuldiging-van-fortuna-sittard/
2018-04-30T21:14:54+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/04/30211134/lead-fortuna-sittard-huldiging-IMG_2189.jpg
Fortuna Sittard, publiekshuldiging
Fortuna Sittard, Foto's, Sport