Yates 2 seconden rapper dan Dumoulin in elfde etappe Giro d’Italia

Tom Dumoulin
Tom Dumoulin
Foto: © Cor Vos | Team Sunweb

Rozetruidrager Simon Yates heeft de elfde etappe van de Ronde van Italië, een heuvelachtige rit van Assisi naar Osimo, op zijn naam geschreven.

De Brit hield in de spannende slotkilometers omhoog door de straten van Osimo Tom Dumoulin nipt achter zich, pakte zijn tweede etappezege en vergrootte en passant zijn voorsprong in het algemeen klassement op de Limburgse titelverdediger naar 47 seconden.

Dumoulin beantwoordde de demarrage van Yates in de straten van Osimo niet onmiddellijk, maar wist het gaatje toch bijna dicht te rijden. Het verschil aan de finish was slechts twee seconden.

Dumoulin blijft tweede in het algemeen klassement. Hij vergrootte zijn voorsprong op de nummer 3, Thibaut Pinot, naar 17 seconden.

Chris Froome kwam 40 tellen na Yates over de meet en staat nu op de twaalfde plaats in het algemeen klassement met een achterstand van 3 minuten en 20 seconden op de roze trui.

Donderdag voert de twaalfde etappe van Osimo naar Imola. De 214 kilometer lange rit voert over een vlak parcours en dus is er weer kans op een vroege ontsnapping, en peloton dat de vluchters zo’n 30 kilometer voor de finish weer opslokt en vervolgens een massasprint.

Cookieinstellingen