Viviani pakte derde ritzege in Giro d’Italia 2018

Foto: © Ron Philips

De dertiende etappe van de Giro d’Italia was er weer een voor de vroege ontsnappers en de sprinters in het peloton.

Direct bij de start gingen Vendrame, Tonelli, Irizar, Marcato en Zhupa ervantussen. Ze mochten drie minuten voor het peloton uitrijden en werden 6400 meter voor de finish ingerekend.

De finish eindigde zoals zo vaak in een vlakke etappe weer met een massasprint. Na 180 kilometer kwam Elia Viviani in Nervesa della Battaglia als eerste over de finish. Tweede werd Sam Bennett en derde Danny van Poppel.

In de kop van het algemeen klassement is er niets veranderd. Simon Yates start ook zaterdag in het roze. Dan gaat het vanaf San Vito al Tagliamento over 186 kilometer voornamelijk bergop richting finish. Die ligt op 1730 meter hoogte op de flanken van de Monte Zoncolan. De beklimming van de Zoncolan is geen sinecure, want over een afstand van 10,1 kilometer gaat het gemiddeld met net geen 12% omhoog.

De grote vraag die daarna beantwoord kan worden is of de top tien van het algemeen klassement er dan nog hetzelfde uitziet als na de etappe van vandaag, waarbij Tom Dumoulin nog altijd 47 seconden achter de roze trui staat en nummer drie Thibaut Pinot op 1 minuut en 4 seconden.

Cookieinstellingen