OCI-Lions verliest eerste wedstrijd in finale om de landstitel

OCI-Lions heeft zaterdagmiddag in de topsporthal van City Resort in Sittard (het voormalige Fitland) de eerste finalewedstrijd om het landskampioenschap met 28-29 verloren van Fiqas/Aalsmeer.

Bij rust was de stand nog 17-11 in het voordeel van de thuisploeg. In de tweede helft wist Fiqas het gat te dichten. Vanaf 23-23 ging het gelijk op. Bij de stand 28-28 kreeg en benutte Fiqas, met nog 30 seconden speeltijd voor de boeg, een strafworp en kwam daarmee voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. In de resterende tijd slaagde OCI-Lions er niet meer in om nog gelijk te komen.

De tweede wedstrijd in deze best-of-three serie wordt volgende week zaterdag gespeeld in Aalsmeer. OCI-Lions moet dat duel winnen om een derde en beslissende wedstrijd uit het vuur te slepen.