Horner tegen Verstappen: stop met zulke fouten

Max Verstappen
Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Teambaas Christian Horner van Red Bull heeft Max Verstappen gewaarschuwd. “Hij moet hiervan leren en stoppen met het maken van zulke fouten”, zei Horner na de kwalificatie voor de Grote Prijs van Monaco.

Verstappen kon daarin niet meedoen, als gevolg van zijn crash in de laatste vrije training.

Verstappen stuurde een bocht te scherp in en raakte de vangrails, waardoor zijn rechtervoorwiel afbrak. Hij vloog met zijn onbestuurbare Red Bull over de curbstones de vangrails in, met heel wat schade als gevolg. “Op dit circuit doen foutjes pijn. En Max heeft veel pijn geleden in een sessie die eigenlijk nergens om gaat, alleen om het goed afstellen van de auto”, zei Horner. “Hij zit in een bolide die deze Grand Prix kan winnen en daarom zal dit extra pijn doen, want zoveel kansen krijg je niet om te winnen in Monaco. Hopelijk is hij er nu van doordrongen dat hij zulke fouten niet mag maken. Ik zou niet weten wat daar anders nog voor moet gebeuren.”

De Red Bulls domineerden alle trainingen op het smalle stratencircuit. “We hebben een geweldige auto, Max is een fenomenaal snelle coureur en hij had vandaag voor poleposition kunnen strijden”, zei Horner. “Voor het team is het heel frustrerend dat we slechts met één coureur konden rijden terwijl we over zo’n snelle auto beschikken.”

De monteurs van Ricciardo kwamen die van Verstappen zelfs helpen om te proberen de auto nog op tijd te repareren voor de kwalificatie. “Toen we de bolide van Max weer startten, zagen we dat er een olielek in de versnellingsbak zat. Toen was het wel voorbij.” Daniel Ricciardo wist de potentie van de RB14 wel te benutten en veroverde pole. Verstappen moet zondag achteraan starten.

Reacties