Deels verregende ForYouTour haalt 2 mille op voor Petje Af!

Het was zondag niet de eerste keer dat de ForYouTour op de Geleense Wielerbaan te kampen had met slecht weer.

Het evenement, waarmee de organisatoren jaarlijks geld bijeenbrengen voor een goed doel, kwam dan ook vroegtijdig tot een einde. Desondanks werd voor de stichting Petje Af Zuid-Limburg toch een mooi bedrag bijeengebracht. Petje Af Zuid Limburg ontvangt elk weekend kinderen uit verschillende wijken uit de omgeving van Sittard, Geleen en Schinnen. Op locatie Plinthos vlakbij Daniken leren de kinderen niet uit boeken, maar in en door de praktijk. Gastdocenten verzorgen leuke en leerzame lessen. Daarnaast bezoeken ze bedrijven en instellingen in de omgeving. Dit alles gebeurt onder begeleiding van het bevlogen Petje Af Team.

© SporteveFoto – De Kids Race

Organisator Michel van Dijke: “Het was weer een mooie editie, maar helaas moesten we door het weer veel te vroeg de stekker eruit trekken. En dat is ons de afgelopen zes jaar al vaker overkomen. Daarom heb ik het idee geopperd om het evenement het volgend jaar op een geheel andere manier te gaan organiseren. De ForYouTour 2019 wordt slechts een dernyrace en eventueel een Zumba masterclass. Hoe de editie van komend jaar verder gaat worden ingevuld maken we in het najaar bekend”.

De dag startte om negen uur met een 85 kilometer lange toertocht. Patricia Hermens van Petje Af gaf het startschot.

© SporteveFoto

Vervolgens begon om 10:00 uur op het middenstuk van de wielerbaan het twee uur durende Open Air Spinning. Oud leden van WCL De Ster en andere renners fietsten om 11:00 uur Retrokoers De Ster. Hier deed Jan Buijk mee op zijn fiets uit 1900. Om 12:15 uur werden de Heldenordes uitgereikt aan Peter Winnen, Tonny Strouken en Willy Wauthle. Het hoogtepunt van de dag was absoluut weer de Kids Race.

© SporteveFoto

De dames van de Zumba dansten vanaf 13:30 uur de sterren van de hemel op de historische baan, maar verhuisden vanwege de hevige regenval naar binnen bij Laco Glanerbrook.

© SporteveFoto

In de dernyraces reden alleen de categorie Mannen 40-, en Jeugd tot 16 jaar/Vrouwen een eerste race. De organisatie blies de race om 13:45 uur af vanwege een stevige onweersbui. Gelukkig ging het daarna wel nog even verder bij het ‘Koers op Rollen’-kampioenschap.

© SporteveFoto

Van Dijke: “Uiteindelijk hebben we toch nog een mooi bedrag bij elkaar weten te sprokkelen voor Petje Af Zuid Limburg en kon een cheque van 2000 euro worden overhandigd. Ik bedank alle vrijwilligers die deze editie weer zijn glans gaven. Donateurs, sponsoren en deelnemers hartelijk bedankt voor alles!”.

Cookieinstellingen