OCI-Lions versterkt zich met Belgisch toptalent Pieter Strauven

Foto: © Ron Philips -Sporteve-foto.nl

Internationale topclubs uit de grote Europese competities hengelden vorig jaar al naar zijn diensten maar toen koos hij er nog voor om bij Tongeren te blijven spelen.

Het is OCI-Lions gelukt om het 19-jarige Belgische toptalent, middenopbouwer Pieter Strauven, uit het Belgische Maasmechelen naar Nederlands Limburg te halen.

“Pieter is het type speler dat wij heel graag zien” zo vertelt bestuurslid Evert Hoiting. “Het is een speler die creativiteit, behendigheid en snelheid in het spel brengt maar ook overzicht heeft. Dat is precies de speler die wij zoeken voor het spel zoals wij dat graag willen spelen”.

Pieter Strauven werd in Maasmechelen geboren en begon op 8-jarige leeftijd bij handbalvereniging Maasmechelen met handballen. Al vrij snel vertrok hij naar Tongeren waar hij zijn jeugdopleiding heeft genoten en tien jaar heeft gespeeld. “Ik ben de club dan ook heel dankbaar dat ik daar heb mogen spelen, ik heb er een mooie tijd meegemaakt. Zeker vorig seizoen toen ik voor het eerst bij de eerste selectie zat en wij de Final4 van de BENE-League hebben gehaald en natuurlijk de finale om de landstitel. Dit jaar was het jammer genoeg allemaal een stuk minder”, zo vertelt de 1m78 lange spelverdeler.

Hij heeft voor OCI-Lions gekozen omdat hij onder de best mogelijke condities aan zijn verdere ontwikkeling wil werken en die condities denkt hij te vinden bij de ploeg uit Zuid-Limburg. “Ze hebben een prima en veel completere opleiding dan wij hier in België hebben. Maar bovenal is het een ploeg die mij op een aantal facetten bijzonder aanspreekt, zoals het type spel dat ze spelen. Maar ook het totale programma, de trainingsfaciliteiten, het fysieke trainingsprogramma dat ze aanbieden en de professionele uitstraling die men heeft”, zo vertelt Strauven. “Alles is er dan ook veel beter geregeld en georganiseerd”.

“Ondanks dat ze veel spelers naar andere ploegen zien vertrekken zijn ze wel steeds in staat dat vanuit de eigen opleiding voor een belangrijk deel op te vangen. Dat laat zien dat ze een prima opleiding hebben en dat is wat ik toch in België doorgaans niet zie.”

Wat betreft zijn handbaltoekomst heeft Strauven ook wel de ambitie om ooit naar het buitenland te vertrekken, maar wat dat betreft ziet hij wel een groot verschil tussen Nederlandse en Belgische spelers. “Belgen vertrekken pas op latere leeftijd naar het buitenland terwijl Nederlandse spelers al vrij jong weggaan. Ik ben net aan mijn studie Handelswetenschappen aan de Universiteit in Hasselt begonnen en die duurt vier jaar. Die wil ik toch eerst afmaken voor we eventueel plannen maken om naar het buitenland gaan”.

“Ik heb in ieder geval een goed gevoel bij de transfer naar OCI-Lions. Voorlopig wil ik dan ook lekker kunnen gaan spelen en mijzelf verder ontwikkelen. Met Jasper Adams en Rudi Schenk erbij denk ik dat we voor komend seizoen ook weer een mooi team hebben staan”, eindigt Strauven.

Reacties

article
133889
Internationale topclubs uit de grote Europese competities hengelden vorig jaar al naar zijn diensten maar
https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/20180529/oci-lions-versterkt-zich-belgisch-toptalent-pieter-strauven/
2018-05-29T07:01:51+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2016/12/22192959/drie-handballen-handbal.jpg
OCI-Lions, Pieter Strauven
OCI-Lions, Sport