Dumoulin gaat ook in Tour voor het klassement

Tom Dumoulin
Tom Dumoulin
Foto: © Cor Vos | Team Sunweb

Het is nu zeker: Tom Dumoulin rijdt na de Ronde van Italië, waarin hij ditmaal tweede werd, ook de Tour de France.

De 27-jarige Limburger staat komende maand met ambities voor het klassement aan de start van de Franse etappekoers.

“Na een goede Giro focus ik me ook in de Tour op het algemeen klassement, maar wel zonder een specifiek resultaat in gedachten”, zegt Dumoulin. “Dit is vooral bedoeld om te leren.”

De kopman van Team Sunweb eindigde in de Giro als tweede achter Chris Froome. “Ieder resultaat dat ik kan behalen in de Tour, zie ik als een bonus voor dit seizoen”, aldus Dumoulin, die vorig jaar historie schreef door als eerste Nederlander de Giro te winnen. “Tot nu toe heb ik me dit seizoen gefocust op de Giro. Het team heeft met opzet tot na deze ronde gewacht met het maken van een beslissing over de Tour. Het is voor mij en voor de ploeg een nieuwe ervaring om twee grote rondes achter elkaar voor het klassement te rijden. Het zal ons waardevolle inzichten geven voor de toekomst.”

De wereldkampioen tijdrijden had eerder laten doorschemeren graag ook de Tour te rijden als hij goed uit de Italiaanse etappekoers zou komen. Een paar dagen nadat hij als nummer twee van het eindklassement was gehuldigd in Rome, liet Dumoulin al weten dat hij zijn keuze had gemaakt.

“We gaan naar de Tour met als doel om onze klassementsambities voor de toekomst te ontdekken”, zei trainer Adriaan Helmantel van Sunweb. “Dat proces willen we dit jaar met Tom doorlopen, zonder druk te leggen op het resultaat. We willen hier de komende jaren op kunnen voortbouwen.”

Dumoulin gaat volgende week op hoogtestage naar La Plagne in de Franse Alpen, ook om enkele etappes van de Tour te verkennen.

Cookieinstellingen