Fortuna Sittard maakt vertrek Claudio Braga bekend

Claudio Braga
Foto: SGN/Fortuna Sittard

Het werd vorige week al in diverse media aangekondigd: het vertrek van coach Claudio Braga van Fortuna Sittard naar een club in de hoogste Portugese voetbaldivisie.

De 43-jarige Portugees tekende dinsdag een tweejarig contract bij het in de Primeira Liga uitkomende Club Sport Maritimo.

Braga werd in juli 2017 aangesteld als Hoofd Jeugdopleidingen bij Fortuna Sittard. In februari werd hij interim-hoofdtrainer van het eerste elftal.

Braga werd ongeveer één jaar geleden gepresenteerd als Hoofd Jeugdopleidingen van de Fortuna Sittard Academy. Onder zijn leiding is het traject ingezet om de Academy verder te professionaliseren, met als doel de jeugdopleiding weer terug te brengen aan de top. “Daar heeft de club nu al profijt van”, stelt voorzitter Isitan Gun. “Alleen al daarvoor zijn wij hem dankbaar. Maar niet alleen daarvoor! Claudio heeft de handschoen opgepakt in een voor ons moeilijke periode. Hij nam de verantwoordelijkheid voor het eerste elftal op zijn schouders. Wat hij vervolgens samen met Kevin heeft gepresteerd is ronduit geweldig. Wij hebben er uiteraard alle begrip voor dat hij zijn kans wil grijpen bij Maritimo. En ik weet zeker dat ze bij Maritimo geen spijt zullen krijgen van hun keuze.”

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

article
135158
Het werd vorige week al in diverse media aangekondigd: het vertrek van coach Claudio Braga
https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/20180613/fortuna-sittard-maakt-vertrek-claudio-braga-bekend/
2018-06-13T06:33:58+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/05/02165524/claudio-braga-fortuna-sittard-bronzen-stier.jpg
Claudio Braga, Club Sport Maritimo, Fortuna Sittard
Fortuna Sittard, Sport