Microz Eaters Limburg strikt aanvaller Matthew (Matt) Beer

Foto: Microz Eaters Limburg

Microz Eaters Limburg heeft voor komend seizoen de 28-jarige rechtshandige Canadese aanvaller Matthew (Matt) Beer vastgelegd.

Na uitvoerige scouting, overleg, en beoordeling binnen de technische staf heeft Microz Eaters besloten Matt Beer een contract aan te bieden voor komend seizoen. Beer werd op 20 april 1990 geboren in Corunna (Ontario, Canada). Hij is 1m83 groot en weegt 93 kilo schoon aan de haak. Mircoz Eaters Limburg wordt Matt Beers eerste Europese club.

Matt is een sterke en een ervaren allround speler, die zowel op de center als rightwing uit de voeten kan. Hij leest het spel en hij beschikt over een goed en snel schot waarmee hij de ‘soft spots’ bij de goalie weet te vinden. Ook vanwege zijn leeftijd en ervaring is hij een welkome aanvulling voor het team. Beer zal gaan spelen met #90.

Na junior A teams in SJHL/CHL/NOJHL stapte hij over naar Morrisville State College in de NCAAIII (de Amerikaans College divisie). Na 4 seizoenen in de NCAAIII werd hij in 2015 opgepikt door de Mississippi RiverKings, die uitkomen in de SPHL(Southern Professional Hockey League), dezelfde divisie waar ook zijn landgenoot Adam Hartley speelde voor zijn overstap naar Geleen.

Sinds 2015 heeft Matt in de Minor Pro Leagues SPHL en de Federal Hockey League (FHL) gespeeld. Na omzwervingen tussen de Port Huron Prowlers, Mississippi RiverKings en de Carolina Thunderbirds speelde de aanvaller het afgelopen seizoen het grootste gedeelte voor de Roanoke Rail Yard Dawgs in de SPHL. Voor het komende seizoen 2018/2019 stond Matt al op de ‘protected-list’ van Roanoke, andere teams in de SPHL (buiten Roanoke) konden hem hierdoor niet contracteren.

Cookieinstellingen