De eerste training van eredivisionist Fortuna Sittard zit erop

Fortuna Sittard werkte vandaag op het gras van Sporting Sittard ’13 de eerste training af in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Ruim honderd toeschouwers zagen de spelers, waaronder een aantal proefspelers, onder leiding van onder andere coach René Eijer en zijn assistenten Kevin Hofland, Kristof Aelbrecht en keeperstrainer Sieb Dijkstra, een eerste lichte training afwerken. De komende zeven weken moet de selectie klaargestoomd worden voor het eerste competitieduel in de Eredivisie: op 11 augustus staat het uitduel tegen Excelsior op het programma.

Lisandro Semedo, die onlangs voor vier jaar bijtekende, was vandaag niet van de partij. Hij sluit vanwege familieomstandigheden later deze week aan. Fortuna Sittard versterkte zich tot dusverre met Andrija Novakovich, Mark Diemers, Ahmed El Messaoudi en Alessandro Ciranni. Christopher Braun trainde eveneens mee. De rechterverdediger mag van de club vertrekken. Ook Lars Hutten en doelman Aykut Özer trainden mee, zij hebben nog geen nieuw contract. Verder trainde de 18-jarige middenvelder Amadou Ciss (een Fransman met Senegalese roots) mee op proef. Andere spelers die meetrainden op proef waren George Mells (21 jaar, middenvelder , Australië), Aron Dobos (18 jaar, spits, Hongarije), José Bandez (18 jaar, rechtsbuiten, Venezuela) en Ruben Ramirez (22 jaar, centrale verdediger, Venezuela).

Het eerste oefenduel wordt op vrijdag 7 juli gespeeld tegen VV Sittard op sportpark De Krao aan de Bradleystraat in Sittard en een week later speelt de ploeg uit tegen BSV Limburgia, de club waar Kevin Hofland met voetballen begon. Verder staan er op 18 en 21 juli oefenwedstrijden op het programma tijdens het trainingskamp dat dit jaar in Hoenderloo wordt gehouden. Op 28 juli speelt Fortuna Sittard vervolgens thuis tegen de Duitse Bundesligaclub Bayer Leverkusen.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen