Fortuna Sittard contracteert Hongaarse aanvaller

Áron Dobos
Áron Dobos
Foto: Fortuna Sittard

De 18-jarige Hongaarse spits Áron Dobos traint sinds maandag 25 juni mee met Fortuna Sittard en heeft vandaag een 4-jarig contract getekend.

Dobos heeft in korte tijd het technische hart van de club weten te overtuigen van zijn kunnen, zo laat de club op zijn website weten.

“Áron is een zeer getalenteerde jonge speler met veel groeipotentieel. We volgden hem al een tijdje. Daarin waren we echter niet alleen. We zijn dan ook trots dat hij voor ons heeft gekozen”, aldus technisch directeur Mustafa Aztopal. “Hij is een behendige, technische en intelligente speler. Hij is klein van stuk, maar zijn voetballende kwaliteiten compenseren dat met gemak. Ik weet zeker dat hij bij ons nog veel beter gaat worden dan hij nu al is. Daarom leggen we hem graag vast voor vier jaar”.

“Het vervult mij met trots dat ik bij deze mooie club mag tekenen voor vier jaar”, laat Dobos weten. “Uit de verhalen van mijn medespelers weet ik dat ik terecht kom bij een club met een rijk verleden die na een moeilijke tijd weer in de lift zit. Daar wil je als speler graag onderdeel van uitmaken. Mijn belofte aan de club en de fans is dat ik élke dag en élke wedstrijd weer het maximale zal geven. Dan komen de resultaten vanzelf. Het wordt een mooi seizoen, dat weet ik zeker.”

Dobos komt over van het Hongaarse Dunaújváros PASE (3e divisie). Een deel van zijn jeugdopleiding genoot hij bij MTK Budapest. Zijn eerste wedstrijd als profvoetballer speelde hij in seizoen 2016/2017 met Dunaújváros tegen Budafoki MTE.

Bron: Fortuna Sittard

Dobos is de vijfde officiële versterking die door Fortuna Sittard is aangetrokken. Eerder legde de club al Alessandro Ciranni, Mark Diemers, Andrija Novakovich (huur) en Ahmed El Messaoudi vast. Ook de Senegalees Amadou Ciss (18) en de Venzolanen Rubén Ramirez en José Bandez trainen sinds de eerste training in de aanloop naar de nieuwe competitie mee en zouden inmiddels zijn gekeurd. Zij zijn evenwel nog niet officieel door de club gepresenteerd.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen