Dumoulin onbewust een van de winnaars in de eerste Touretappe

Tom Dumoulin
Foto: © Cor Vos | Team Sunweb

Tom Dumoulin kon er zelf weinig aan doen, maar hij mag zich na de eerste dag van de Tour de France een van de winnaars noemen.

De Nederlander van Sunweb is naar Frankrijk gekomen om een hoofdrol te vervullen in het klassement en zag in de eerste etappe – gewonnen door de Colombiaan Fernando Gaviria – drie concurrenten op achterstand binnenkomen. De Brit Chris Froome en de Australiër Richie Porte verloren door een val 51 seconden. Nairo Quintana reed in volle finale lek: de schade voor de Colombiaan bedroeg zelfs 1 minuut en 15 seconden.

Over die laatste had Dumoulin zich nog het meest verbaasd. Quintana reed een kleine 4 kilometer voor de finish in Fontenay-Le-Comte lek. “Waarom probeert hij niet even door te rijden en steekt hij zijn hand niet op binnen de laastste 3 kilometer?”, vroeg de Limburger zich hardop af voor de camera van de NOS. Bij pech of een val in de laatste 3 kilometer wordt het tijdverlies niet doorberekend.

Voor Dumoulin gaat het de eerste dagen vooral om ‘heel blijven’. “Ik ben blij dat we eindelijk mogen beginnen. Het wachten duurt lang, maar ik heb er nu enorm veel zin in. We hebben de finale van de eerste etappe nog verkend. Het is een mooie finale, het zal hectisch worden,” zo zei hij voor aanvang van de Tour.

Reacties

article
136869
Tom Dumoulin kon er zelf weinig aan doen, maar hij mag zich na de eerste
https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/20180708/dumoulin-onbewust-een-van-de-winnaars-in-de-eerste-touretappe/
2018-07-08T07:16:48+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2017/08/12170500/tom-dumoulin-%C2%A9-Cor-Vos-Team-Sunweb.jpg
Tom Dumoulin, Tour de France, wielrennen
Sport