Peter Sagan in het geel na ritzege tweede etappe Tour de France

Peter Sagan
Foto: © BORA-hansgrohe/Stiehl

Wereldkampioen Peter Sagan heeft de tweede etappe van de Tour de France gewonnen. Het was een vlakke rit over 182 kilometer.

De rit voerde van Mouilleron-Saint-Germain naar La Roche-sur-Yon. Sagan won de sprint van een kleine groep, die flink was uitgedund na een val. Dankzij de bonificatieseconden veroverde de Slowaak van Bora-hansgrohe ook de gele trui.

Fernando Gaviria, de winnaar van de eerste etappe, ging op een kleine 2 kilometer voor de streep onderuit, net als onder anderen de Australiër Michael Matthews.

De Duitser Marcel Kittel, vorig jaar goed voor vijf ritzeges, reed in de slotfase lek. Achter Sagan eindigde de Italiaan Sonny Colbrelli als tweede. De Fransman Arnaud Démare finishte als derde.

Uitvallers

De Spanjaard Luis León Sánchez heeft de Tour de France al op de tweede dag moeten verlaten. De renner van Astana kwam in de tweede etappe ten val en kon zijn weg niet vervolgen. Sánchez, viervoudig ritwinnaar in de Tour, stapte na enige aarzeling in de ziekenwagen.

Sánchez is de tweede uitvaller deze Tour. Eerder stapte de Ethiopiër Tsgabu Grmay af. De renner van Trek had last van maag en darmen, liet zijn ploeg weten.

Reacties

article
136918
Wereldkampioen Peter Sagan heeft de tweede etappe van de Tour de France gewonnen. Het was
https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/20180708/peter-sagan-in-het-geel-na-ritzege-tweede-etappe-tour-de-france/
2018-07-08T18:00:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2017/07/11230814/UCI_World_Champion_race_Peter-Sagan.jpg
Peter Sagan, Tour de France
Sport