Dylan Groenewegen wint in Amiens en pakt 2e etappezege op rij

Dylan Groenewegen
Dylan Groenewegen
Foto: Superjuju10 [CC BY-SA 4.0] via Wikimedia Commons

De achtste etappe van de Tour de France, een 181 kilometer lange etappe van Dreux naar Amiens in Noord-Frankrijk, is gewonnen door de Nederlander Dylan Groenewegen.

De Nederlander pakte in een zinderende sprint de winst vóór André Greipel en Fernando Gaviria. Gisteren won het Nederlandse sprintkanon al de etappe naar Chartres. Daarmee heeft Groenewegen net als Sagan en Gaviria nu twee etappes in deze Tour op zijn naam geschreven.

Veel viel er overigens niet te beleven in de vlakke rit. Dumoulin’s ploeggenoot Laurens ten Dam ging er samen met Minnaard en Grellier vandoor. Toen de voorsprong was opgelopen naar 6 minuten liet Ten Dam de twee anderen lopen. Zij reden nog lange tijd voor het peloton uit, maar werden – voorspelbaar – ruim voor de finish door het peloton opgeslokt. In de slotfase ondernam Philippe Gilbert nog een vruchteloze poging om weg te komen.

Greg van Avermaet behoudt de gele trui. Tom Dumoulin blijft 19e in het algemeen klassement. Bauke Mollema is op de 17e plek de beste Nederlander.

De etappe van zondag voert van Arras naar Roubaix en voert voor een deel over het parcours van de beruchte klassieker Parijs-Roubaix. Onderweg komen de renners 15 kasseienstroken tegen. Over een totale lengte van 21,7 kilometer is het hobbelen geblazen.

Cookieinstellingen