Sagan boekt derde ritzege in Tour de France 2018

Peter Sagan
Peter Sagan
Foto: © BORA-hansgrohe/Stiehl

Wereldkampioen op de weg Peter Sagan heeft vanmiddag de dertiende etappe, een vlakke 169,5 kilometer lange rit van Bourg d’Oisans naar Valence met een banddikte gewonnen.

Het was zijn derde ritzege in deze Tour-editie en zijn elfde etappezege in een Tour de France in totaal.

Na drie dagen hooggebergte was het vandaag weer eens een sprintersetappe met voorspelbaar verloop: vroege ontsnappingen en een peloton dat de laatste vluchter voor de finale weer opvreet. In de sprint was Sagan een fractie van een seconde sneller dan de Noor Alexander Kristoff, de Fransman Arnaud Démare kwam als derde over de streep.

Door het uitvallen van de nummer 4 in het algemeen klassement, de Italiaan Vincenzo Nibali – hij had bij een valpartij een gebroken wervel opgelopen – is de Deen Jakob Fuglsang de top tien binnengeschoven. Afgezien daarvan zijn er in de top tien verder geen veranderingen. Dumoulin staat derde op 1 minuut en 50 seconden van geletruidrager Geraint Thomas.

Algemeen klassement na 13 etappes

  1. Geraint Thomas (GB)
  2. Chris Froome (GB) + 1.38
  3. Tom Dumoulin (Ned) + 1.50
  4. Primoz Roglic (Slo) + 2.46
  5. Daniel Martin (Ier) + 3.07
  6. Mikel Landa (Spa) + 3.13
  7. Steven Kruijswijk (Ned) + 3.43
  8. Nairo Quintana (Col) + 4.13
  9. Daniel Martin (Ier) + 5.11
  10. Jakob Fuglsang (Den) + 5.45

 

Zaterdag staat 188 kilometer lange en heuvelachtige rit van Saint-Paul Trois-Châteaux naar Mende op het programma. De eerste 90 kilometer van de etappe zijn vrij vlak, daarna gaat het bergop. Kort voor de finish is er nog een venijnig klimmetje waarop verschillen gemaakt kunnen worden.

Cookieinstellingen