Geen promotiebonus voor Sunday Oliseh

Sunday Oliseh
Sunday Oliseh
Foto: © www.fm-images.com

Sunday Oliseh, de in februari van dit jaar op non-actief gestelde en inmiddels voormalige coach van Fortuna Sittard kan fluiten naar zijn promotiebonus van 100.000 euro.

Oliseh claimde de promotiebonus middels een arbitrageprocedure. De club laat weten dat Oliseh ook deze procedure heeft verloren.

Nadat eerder al door de Arbitragecommissie van de KNVB in haar vonnis van 5 april jongstleden werd uitgesproken dat Sunday Oliseh definitief niet kon terugkeren in zijn functie als coach bij Fortuna én zijn vordering werd afgewezen door de commissie vanwege een te verstoorde arbeidsrelatie, is Fortuna ook in deze tweede arbitrageprocedure volledig in het gelijk gesteld, zo meldt de club op zijn website.

In deze tweede arbitrageprocedure meende Oliseh recht te hebben op een bonus van 100.000 euro vanwege het feit dat Fortuna Sittard het afgelopen seizoen gepromoveerd is naar de Eredivisie. Tijdens de mondelinge behandeling, die plaats had op woensdag 4 juli in Zeist voerde de advocate van Oliseh aan dat Oliseh recht had op deze ‘promotiebonus’ omdat dit als zodanig, zonder nadere condities, in zijn arbeidsovereenkomst was opgenomen.

Namens Fortuna Sittard voerde advocaat Frans de Weger aan dat in het eerste arbitrale vonnis van 5 april reeds was vastgesteld door de Arbitragecommissie dat Oliseh geen recht had op deze bonus, mede vanwege het eerder vastgestelde verwijtbare handelen aan de kant van Oliseh. De Arbitragecommissie onderschreef dit standpunt namens Fortuna ten volle en heeft dan ook deze nieuwe vordering van Oliseh afgewezen. Daarnaast is Oliseh veroordeeld tot het betalen van de kosten van deze tweede procedure.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen